Blog: Kouder en wat luier?

Terug naar overzicht

Blog: Kouder en wat luier?

pastinaak

De zomer is voorbij en dat hebben we gemerkt: de eerste dagen in september waren erg nat. We gaan met zijn allen meer binnen zitten en het sporten wordt vaak op een lager pitje gezet. Wil je toch gemotiveerd blijven dan is sporten in de buitenlucht zeker een goed alternatief.

De meeste van ons hebben een lekkere bruine kleur uit de zomer meegenomen. Toch zal deze kleur niet lang op onze huid blijven zitten. Wil je toch lekker energiek en gezond uitzien? Wandel of ren dan iedere dag een lekkere ronde. Hierdoor krijg je niet alleen een lekkere, energieke uitstraling maar wordt je fitter en verlies je wellicht nog wat overbodig gewicht. Zorg er voor dat je zeker 3x in de week lekker actief doet sporten. Wanneer je sport kom je lekker uitgerust thuis en slaap je ook nog eens veel beter. Een win – win situatie.

De winterperiode is ook een periode van anders eten. De zomerse recepten gaan de kast in en er wordt gekeken voor een lekkere winterkost. Weet dat je heel gezond toch winterkost kunt eten. Hierdoor blijf je gezonder en fitter wat ten goede komt van je dagelijkse inspanning. Bijvoorbeeld: Rode bieten stamppot met aardappels, pastinaak en rode biet. Door niet alleen maar aardappels in de stamppot te verwerken, maar ook de pastinaak, krijg je minder koolhydraten binnen en meer vitamine en mineralen. Een gezonde stamppot die ook nog eens lekker is.

Als je een drukke baan hebt met veel uren binnen de muren is zonlicht of anders gezegd daglicht erg schaars in de herfst en winterperiode. Ga regelmatig een blokje om geniet van het weer en adem een goed door via de neus. Je gaat merken dat de frisse koude geuren je goed doen. Het stofje endorfine zorgt er voor dat je wat gelukkiger voelt. Heb je geen tijd om dit dagelijks te doen wandel dan lekker in het weekend. Zoek eens de (Limburgse) bossen op.

De koude periodes worden ook vaak als excuus gebruikt, draai het nu eens om. Je wilt graag weer helemaal in shape zijn tijdens de feestdagen en daar moet je wat voor doen. Zoek een trainingsmaatje die samen met jou gaat trainen. Wanneer je een trainingsmaatje hebt is het afzeggen vaak lastiger dan wanneer je alleen gaat sporten.

Te koud? Kijk eens op de website bij ODS Sport welke sportaanbieders binnensport aanbieden. Zowel in team-, als individueel, verband zijn er veel mogelijkheden en zo zorg je dat je lichaam niet alleen in de zomer maar ook in de winterperiode in shape blijft.

André Mostard is Sportvoedingscoach en al meer dan 30 jaar actief in de sportwereld. André schrijft voor ODS regelmatig een stukje met goede praktische tips om je goed te voelen!
Sportvoedingscoach André Mostard